KONFERENCJA

KONFERENCJA2019-03-21T10:51:12+00:00

Celem konferencji będzie wykazanie możliwości produkcji jakościowej żywności  w połączeniu z potencjałem produkcyjnym kraju, znaczenia współpracy i wzajemnej integracji producentów i przetwórców ziemniaka oraz uświadomienie uczestnikom możliwości kooperacji z rynkiem światowym.

Hasłem przewodnim konferencji jest:

Doświadczenie, Współpraca, Skuteczność .

Wśród zaproszonych gości, którzy potwierdzili na tą chwilę swoje uczestnictwo w konferencji są:

Romain Cools – Prezes Światowego Kongresu Ziamniaka i Belgapomme

Gilles Fontaine – Prezes  Europatat

Berta Redondo – Doradca ds. Komunikacji i polityki Europatat

Cedric Porter – Potato World Magazine, specjalista ds Brexitu i rynków światowych

Marc de Beaufort – Światowe Centrum Ziemniaka CIP (Imagine a world without potatoes Project)

Dr Włodzimierz Przewodowski – IHAR – innowacyjne metody diagnostyki fitopatologicznej Ralstonia i Cms

Dr Jarosław Przetakiewicz – IHAR – światowej sławy specjalista w zakresie raka ziemniaka

Dr Jadwiga Śliwka – IHAR – światowej sławy specjalistka w zakresie zarazy ziemniaka

Pozostali uczestnicy konferencji zostaną wyłonieni po uzgodnieniu ze sponsorami generalnymi, których przedstawiciele wezmą również czynny udział w prezentacji.

Konferencja ma odbyć się w formie ringu, gdzie audytorium będzie świadkiem trzech 45 minutowych bloków tematycznych, w których odbędą się trzy lub cztery 15 minutowe rundy prezentacyjne. W trakcie każdej z rund głos zabiorą dwaj odpowiednio dobrani adwersarze, którzy w oparciu o pytania zadawane przez moderatora prowadzić będą dyskusję do przedstawianej jednocześnie wspólnie przygotowanej prezentacji. Podczas każdej z rund przeprowadzane będą głosowania elektroniczne wśród uczestników co pozwoli organizatorom na uzyskanie wielu odpowiedzi na nurtujące nas pytania z zakresu obecnego stanu branży, nastawienia i ogólnych nastrojów oraz planów na przyszłość. Każdy z bloków będzie poprzedzony przerwą kawową natomiast po zakończeniu konferencji zostanie podany lunch w formie bufetu szwedzkiego. Czas konferencji to około 4 godziny zakończone podsumowaniem i opracowaniem wyników, które uczestnicy otrzymają przy wyjściu. Przewidziana liczba uczestników – 500 osób.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda